subota, svibnja 03, 2008

Za one koji žele znati više... :)

Dragi studenti,

potaknuti mnoštvom mailova dobivenih sa mnogih strana Lijepe naše, odlučili smo sažeti jedno kratko objašnjenje.

Prosvjed koji su potakli studenti biološkog odsjeka PMF-a bio je ključan. Studenti PMF-a ovaj prosvjed planiraju već mjesecima i poduzeli su sve potrebne mjere. Nas nekolicina studenata pomislila je izađu li i svi ostali studenti na ulice već u ovoj prilici koja im je pružena na pladnju, moguće je da drugi prosvjedi neće ni biti potrebni! Nadamo se da će nadležni nakon ovog imati nešto više sluha za naše apele. Ako neće, ostaje nam na raspolaganju isti model djelovanja, ali sljedeći put, izlazak na ulice bit će još masovniji.

Ta nekolicina studenata nazvala se streformator i odlučila proslijediti skup sastavljenih zahtjeva i objašnjena na razne adrese diljem Hrvatske kako bi obavijestila i sve ostale nezadovoljne studente o ovom prosvjedu ne bi li odaziv na zajednički prosvjed bio što veći!

Zahtjevi, koji su ovdje objavljeni, donekle su usklađeni sa onima PMF-ovaca i uglavnom se tiču svih studenata. Ostale zatjeve, koji su specifični za vaše fakultete i sveučilišta, trebali bi iznjeti na prosvjedu u vašem gradu i eventualno proslijediti dekanima i sveučilištima, jer mi na njih, nažalost, ne možemo utjecati. Sve ostaje na vama!

Vidimo se u masMedijima!

Broj komentara: 6:

Vlejd kaže...
Autor je uklonio komentar.
Vlejd kaže...

Jesmo mi na istoj strani, ali baš da morate pod krinkom anonimnosti plagirati tuđe tekstove - i ne morate.

Ovim komentarom se ograđujem od bilo kakvih pokušaja povezivanja "streformatora" s pismom koje sam poslao studentima FFZG, a dijelove kojeg su autori ovog bloga iskoristili za ovaj post.

Pozdrav,
Vladimir Halgota

STREF kaže...

Kolega Halgota,

ispričavamo se zbog korištenja vašeg pisma. Dio tog teksta, koji smo mi u ovom slučaju upotrebili, jako je dobro opisivao ono što smo i mi htjeli reći. Naravno da za to nema opravdanja i naravno da poveznica koju ste naveli ne postoji osim one o zajedničkoj namjeri.

Pozdrav!

Anonimno kaže...

pozdrav svima i svaka čast na trudu
Pišem vam iz Rijeke gdje studiram na filozofskom fakultetu. U četvrtak vidio najavu prosvjeda i pozvao ljude sa moje godine da se prdruže, čak bio i spreman se malo više angažirati(iako mene to uopće nije briga jer sada sam 3 godina, a zadnje dvije odlučio otići put Italije), slao okolo mailove, ne da nisam dobio podršku, nego nisam dobio niti jedan odgovor. Čak is tavio poziv na jedan forum i evo odgovora sa kojim se nažalost susrećem već treću godinu i nažalost sve više i više vjerujem u njega jer ljude jednostavno nije briga, okreću glave ko da to nije njihov problem.

"prijatelju moj danasnji studenti su ti jedna amorfna masa od kojih se jedan dio boji zamjerit profesorima, drugi dio se grije u profesorskom supku, treci su mamini sinovi koji bjeze doma u cetvrtak a vracaju se u ponedjeljeak, a cetvrtom djelu jednostavno puca qrac za sve zivo...

oni malobrojni koji zele izrazit svoj bunt i nezadovoljstvo njegovanjem kulture prosvjeda i javnog izrazavanja misljenja, njih se jednostavno ne dozivljava ozbiljno jer ih ovi prije navedeni sabotiraju na svakom koraku...

iskreno svi ti beskicmenjaci, mamini sinovi i supkolisci raznih "uprava", "dekana" i "prodekana" mi se gade, nema rijeci kojima to mogu opisati, i samim time zasluzuju sva sranja (sve odluke koje odlucuju o tvojoj buducnosti a donose se 5 do 12, sve promjene u nacinu studiranja koje nitko ne zna a kad ih ONI uvedu kazu da "se to odavno zna", sve promjene u nacinu studiranja po bolonjskom sustavu pocevsi od uvjeta upisa u vise semestre preko nametanja skolarina te upisa diplomskog studija (za koji je btw receno kad sam krenuo studirat da ce biti besplatan, samo moras poloziti preddiplomski smjer) koji ce kostat 10k kn a koji ce biti jednako rangiran kao bivsim studentima po starom sustavu a kojima ce se naplatiti 100kn za prijepis diplome, najave o rangiranju po prosjeku koji ti nonsalatno serviraju da se uvodi mjesec dana prije kraja a ti si ko budala prihvacao 2 i 3 iz kikiriki predmeta itd itd...) koja im ovi serviraju, a Bogu hvala seru po nama kolko im volja...

tako da ne preostaje nista drugo nego stitnut zube i sto prije zavrsit ovo govno od faksa (ma koji on bio, jer su svi u istom qrcu) te pobic od ove zemlje i buducnosti koju predstavlja".

Tužno i žalosno.

Anonimno kaže...

Nemoj tako!!!!

RIJEČKI FFRI je na Kozu za 4 sata!!!

Upravo printam zahtjeve cisto da si prouce koji nisu... :)

Vidimo se

Anonimno kaže...

lol... rano je pa masa tajfelera...

*Rijecki FF
*Korzu

:D U svakom slucaju c ya there